dilluns, 30 d’abril del 2012

El Rei caçapapus.


A 30 d'abril de 2012.  

El Rei caçapapus.

A la República del Cap de Creus no tenim rei.
A Espanya, per sort o per desgràcia, existeix la monarquia. El rei d'Espanya, un llegat de Franco, amb els anys, s'ha pogut anar guanyant un cert respecte i bona simpatia per part dels espanyols.
Això doncs, el mateix es pot gaudir en certs moments amb les accions del rei, com també s'ha de patir amb algunes d'elles.
Al rei, de tota la vida se li reconeixen aficions en moments d'esbarjo prou lliberals. La nàutica, l'esquí, la caça i el "vivoleo".
Em sembla una mica hipòcrita i demagògic que algunes persones i associacions de protecció d'animals, que per alguna il·lògica raó, l'havien fet president d'honor, a aquestes altures descobreixin que és un caçador d'elefants i s'esglaïn.
De totes maneres, aquest assumpte de la caça d'elefants ha posat en evidència que el rei ha fotut la pota fins el maluc, no calculant el descontent que podria aixecar tals accions en el moment de crisi que passa el país.
A la fi, ferit i al descobert, el rei d'Espanya ha hagut de donar la cara per a disculpar-se per la seua inapropiada acció.
La imatge del rei demanant perdó se m'empesca la d'un home vell i escarcabenat. Un rei vingut a menys, un home acostumat a manar, a fer, més o menys d'amagat, lu que li donava la gana, un home fort i deportista, que s'ha vist obligat a l'anar envellint, a deixar cadascuna de les seues aficions. Com que ja no fa vela i ja no esquia, s'ha agafat a la cacera. A la vista de com li a anat la broma a Botswana, ha quedat demostrat que també haurà de deixar la caça major.
Pobre rei d'Espanya, ara, per no ferir cap mena de sensibilitat ni sentiment, ni causar cap greuge econòmic als espanyols, i a la vegada no posar en perill el seu malmès estat físic, s'haurà de conformar caçant alguna perdiu, alguna tórtora, algun tord, alguna gotlla, o lu que li agrada més, algun conill.
Però és clar, a l'hora de presentar-se davant la claca d'amics de noble nissaga del món mundial, això de la caça menor autòctona és de poc lluïment.
S'han de caçar animals forasters i exòtics per tenir Reial nivell.
Amb tot, com que la salut del monarca espanyol no està pas per tirar coets, i la caça major ja ha estat eliminada de la seua agenda, a la República del Cap de Creus volem proposar al Rei d'Espanya una mena de caça que no li hauria de reportar grans perills físics per a la seua persona, però per contra, els animals caçats compleixen els requisits de ser espècies d'arreu del món i de tots els continents, cosa que donaria a Sa Majestat la categoria de caçador d'elit de tècnica depurada.
Tot plegat en una empresa fàcilment assumible pel Monarca, i que hauria de comptar amb tot el suport de la Monarquia i l'acceptació i beneplàcit dels seus súbdits espanyols.

Lluís Feliu, Notícies del C. de C. .

Aquesta seria la proposta de la RCC :
La teniu ampliada a la dreta.



2 comentaris:

  1. Però vosaltres no us en podreu gaudir, d'aquests serveis reials...

    ResponElimina
  2. A la RCC no ens fa gaire falta la bor bona mà d'en Joan Carles, ha, ha, ha, amb l'ajut del nord i del flit fem anar les postermes a la rega !
    Salut !

    ResponElimina