diumenge, 29 de gener del 2012

Surt a la venta la segona edició del llibre “Recull casolà”.




En aquesta edició, a càrrec de l’autor, es manté el preu de 15 euros per exemplar.

El “Recull casolà” és un bon llibre, tant per gaudir-ne amb la família i amics, com per fer un regal encertat.



Josep M. Salvatella.
Mestre i escriptor.


Onze anys de feina, d’una feina apassionant, i tanmateix esgotadora, n’ha sortit un llibre que ell humilment titula “Recull casolà”. Un llibre d’un interès molt viu per a la gent de Llançà i dels seus voltants, i per a tots els amants de la nostra llengua. Un llibre que compleix també amb la sagrada missió que recordava Salvador Espriu : “Però hem viscut per salvar-vos els mots, per retornar-vos el nom de cada cosa ...”


Màrius Serra.
Escriptor i periodista.

En Lluís Feliu de Llançà ha publicat un llibre que conté un fum d’expressions, locucions i refranys pròpis de l’Empordà. El seu Recull és una delícia verbal que recorda al Quincalla de Víctor Català, tot i que Caterina Albert era de l’Escala.


Jordi Dorca.
Filòleg.


El volum intitulat “Recull casolà”, és una obra immensa, extraordinària, centrada en el lèxic de Llançà i de l’Alt Empordà. Si en feu una bona llegida, notareu, sobretot, que l’autor del llibre, de formació autodidacta, és franc i cru en la seva manera d’expressar-se, i alhora extremament pulcre en les definicions. No hi ha tabús per a ell. I s’agraeix.
Puc assegurar-vos que aquest llibre, és en molts aspectes, el millor ( i el més entretingut ) compendi monogràfic que jo mai he llegit.

 

4 comentaris:

  1. M'interessa! Saps si s'exportarà a la República del Txironès? Si no, suposo que a la "vil·la riallera" de la sardana també el podria trobar, oi?

    ResponElimina
  2. Segons l'Editorial Brau el llibre ha d'arribar del Baix Turrellès a l'Alt Xutregà. I també per internet. Gràcies per l'interès !!

    ResponElimina
  3. El buscaré! Si fas alguna presentació per la R.Tx, avisa.

    Per cert, he trobat el vídeo de la xerrada del català, molt interessant i encertada. Una pregunta que ara em ve al cap: A la RCC no es fa servir "gitar" com a sinònim de vomitar? És que l'altre dia xerrava amb una dona de la RCC i no ho havia sentit mai, i em va sorprendre.

    I com diu el meu pare, si en Pompeu Fabra hagués estat empordanès, l'"És" s'accentuaria obert, i les paraules acabades en ència, tancades (i si hagués estat del Pla de l'Estrany, directament s'hagués escrit "è").

    Cagundéu, lo de Rodes no ho sabia!

    ResponElimina
  4. Evidentment el que mana sempre té la tendència d'escombrar cap a casa. És veritat que a la RCC es fa servir 'gitar' com vomitar, especialment 'con' ho fa un animal. També solem dir gitarada de la vomitada grossa que trobem al carrer. Apart de gitar, també diem : trallar, resinar, rojar i descambiar la pela.
    Salut !

    ResponElimina