diumenge, 17 de juliol del 2011

Estultícia pul·lulantis.


A diumenge 17 de juliol de 2011.

Estultícia pul·lulantis.

Que sí, que sí, que el virus de la imbecil·litat ataca a la societat, i molt especialment a governs i administracions. Cada dia que passa ens demostra que fem un pas dins d’ella. Només em cal donar un cop d’ull al diari per quedar-ne convençut.
La justícia es dedica a fer callar campanars, rellotges de sol, bous i vaques, gallines amb sabates i galls amb sabatons, porcs, burros i ases; bé, a burros i ases no tant, pusquè és que senten cert confrarisme.
Total, que actua contra lu que és petit, innocu i estàtic, ja que poca eficàcia demostra contra els grans mangants, ni contra els dolents i malvats, ni contra els ràpids impresentables que contaminen la nostra vida amb tota classe de fresses, sorolls i ruidus.
Esta vist que entre l’estultícia pul·lulantis i el poder creixent de La Confraria dels Talossos, anem de caps al terrimbast.
I lu més fotut és que governs i administracions són els més infestats i infectats.
Digues-me que no; resulta que ara que el jutge ha prohibit que toquessin les campanes de nits, per que molestaven als clients d’una mena hotel proper a l’icglésia, l’Ajuntament de Sant Mori diu que no té cap dada del negoci queixós. Ai carai !
Ell TSJC declara nul el pla de la nova presó de Figueres, ara que ja fa temps que està acabada i morta de riure, això sí, amb tota la lluminària encesa, que algú deu pagar, perquè resulta que hi ha alguna il·legalitat en el projecte. Alsa Manela !
Més avall, diu que l’Estat ( español ) no reprendrà les obres de la NII entre Orriols i Medinyà, i que vol tornar el terrens, ja remoguts i rebregats, als seus propietaris per no tenir que pagar les expropiacions. D’una intel·ligència desbordant !
El portaveu de la Generalitat anima als ciutadans a posar l’enganxina del CAT a les matrícules, perquè ‘és legal’ i no priva la visió dels números ni les lletres que són els que identifiquen als cotxes, al mateix temps es queixa del poc ressò de la iniciativa entre els conductors.
Els cotxes oficials de Generalitat ja l’han enganxat ?
Els mateixos Mossos d’Esquadra multaven per porta-ho, quina confiança ha de tenir el ciutadà amb aquesta iniciativa.
I si fora de Catalunya ens multa la policia, el Govern Català ens defensarà davant dels tribunals per tant patriòtic acte ?
Lu que té que fer la Generalitat és lluitar per el CAT de tu a tu amb el Gobierno Español, i no encolomar els problemes al poble. No et fot !
I tot això en només en una plana !
No continuaré llegint per què puc arribar a trallar les engrotes i la garnatxa de fa quinze anys enrere.
I a mi qui em mana fotre’m mala sang. La Central no m’ha pas demanat un article sobre la neciesa humana.
Mira, per esbargir-me de tanta bestiesa i afició per l’idiotesa, m’arribo fins Empuriabrava per prendre’m un refresc en una terrassa.
Allà al davant hi ha un requilié infinit de venedors de la manta. En un moment donat apareix una parella de Mossos d’Esquadra d’uniforme per la part alta del carrer.
És evident que no pensen emprendre cap acció contra els il·legals, que ara, a més, es dediquen a pegar als municipals, sinó s’haurien presentat de paisà.
En un segon, com una tombarella de dòminos, com una enfilerada de ballestes per tords, les mantes es disparen amunt, es recullen pels caps, i els seus amos surten corrent, passeig avall, amb el farcell a l’esquena.
Un cop els Mossos arriben al cap d’avall del passeig, fan mitja volta i s’entornen per on han vingut. Rere seu els de la manta es tornen a recol·locar i obren la paradeta.
Tot d’una, com jugant a alguna cosa, tornen a aparèixer els Mossos i altra volta les corredisses amb la manta per farcell. Aquesta vegada, sense tant de temps per fugir, molts dels venedors il·legals entren a la plaja. Allà, a la sorra, aguanten cara amb els Mossos palplantats a tres metres davant seu, fora de la plaja, i mirant-se el blanc dels ulls els uns als altres, sense intervenir la policia.
Davant d’aquella estranya formació, vaig preguntar per la raó. Em van dir que els Mossos no tenien jurisdicció dins la plaja, per això s’estaven allà sense fer res.
Jo dubto que aquesta afirmació sigui certa, però el comportament de la policia va ser increïble.
I si fos veritat i no es fa res per canviar-ho, el que si que em començo a creure és lu que deien el llibres del F.E.N., que manejar-se-la fa venir boit, i com que sembla que tots els Supra Nos no paren de cascar-se-la a la feina, a base d’anar escupinejant trossets de cervellina es van quedant com demostren que estan.

Si això ha d’acabar com un derelicte !


Lluís F., Notícies del C. de C. .

1 comentari:

  1. Ei, havia deixat un parell de comentaris a l'altra web. Un blog molt bo, l'afegeixo.

    Salut des de la República Espargolaire del Txironès.

    ResponElimina