diumenge, 22 de maig del 2011

Jesús va al cole de la RCC

Tal i com ens va prometre el nostre bon amic, en Lluís Feliu i Pumarola, ens ha permès mostrar la seua obra 'Els Pastorets de LLançà', de la que podeu gaudir des d'ara mateix a la nostra secció "Els llibres de la República del Cap de Creus".


A diumenge 22 de maig de 2011.


Jesús va al cole de la RCC.

A la República del Cap de Creus s’han fet unes descobertes de l’època romana contemporània de Jesús de gran importància. Al paratge de La Roca, s’ha descobert una possible via romana molt anterior al monestir de Sant Pere de Roda.
També s’han descobert un lligam de papirus i un exemplar del llibre Pastorearum Lancianensis.
Tot està en estudi i revisió per part de l’estudiós i bon amic nostre Lluís Feliu i Pumarola, que ens ha promès mostrar-nos el llibre un cop traduït.
El llibre Pastorearum Lancianensis ens confirmaria que Jesús de Natzaret va passar una temporada a la República del Cap de Creus en la seua infantesa, i que fins hi tot va estar escolaritzar als cinc anys al col·legit local.
Entre els papirus es troba un informe de les notes a nom de Jesús de Cal Fuster, que ens dóna prou probes i indicis per creure que aquest nen era el fill de Maria i Josep.
Amb l’ajuda de tota la documentació trobada s’ha fet una reconstrucció dels fets i conversa del petit Jesús amb la seua mare al mostrar-li les notes del cole. 
En Jesús de Cal Fuster arriba content a casa.
És conscient, malgrat la seua edat, de que és un nen molt llest. Té facilitat per aprendre tot el què ensenya el mestre. Fa els deures, ajuda als companys, és responsable i simpàtic. Fins i tot sap que té facilitat pel lideratge. No es considera ni dolent ni entremaliat.
Es planta davant la mare mostrant el papir amb les notes del col·legit.
Tot cofoll, somrient, amb les mans a l’esquena, saltironant de puntetes, espera el reconeixement de la mare davant criatura tant divina, especialment al veure-li el somriure que feia.

- Què mare, que us semblen les notes ?

Al final, però, l’expressió de la mare es torna seriosa i contrariada.

- Que què em semblen les teues notes ? Tu continua així, que al final tindràs que posar una creu a les teues vacances de Pasqua !!


Lluís F., Notícies del C. de C. .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada