dilluns, 8 d’octubre del 2012

El ministre Wert ve de l'hort.



A dilluns 8 d'octubre de 2012.

El ministre Wert ve de l'hort.

El ministre d'educació del govern de Mariano Rajoy, el senyor Huerto ( he trobat adient espanyolitzar el cognom ), diu que l'ensenyament català és una fàbrica d'independentistes. No li preocupa ni l'interessa que el nivell de castellà assolit pels alumnes a Catalunya sigui igual o superior al de la resta d'Espanya; ell, el que en realitat tem i no suporta, per sabut i conegut que ho te, és que tant com l'ensenyament espanyol que ha menystingut i amagat molts dels avenços i grans fites històriques aconseguides per catalans o a Catalunya, ha estat una fàbrica de fidels espanyolistes, tant ho ha de ser la instrucció de la mainada i el jovent en català. Doncs mala sort tenim, per què encara es preocupa més del que deu.
Però que ha de ser sinó l'ensenyament d'un país, a part de tots els temes establerts i d'una bona cultura general, l'educació ha de mostrar la realitat històrica del país a través dels segles i atiar el sentiment d'estima i orgull per a la nació a la que un pertany.
És que hi ha algun país lliure en el món al qui se li retallin les opcions per tal de que els seus habitants l'estimin i n'estiguin orgullosos de pertànyer-hi ?
De vegades ens en fotem de que els nostres veïns francesos tinguin tanta autoestima i veneració pel que són i pel que fan. Ha ! Ja els hi podem anar al darrere amb un 'fluviol' sonant; nosaltres que ens hem de veure recriminats per instruir a un poble amant del seu país.
'Atumodu', la dèria d'aquesta gent per l'única unitat d'Espanya i la negació de qualsevol mena de pluralitat i de fet diferencial, és psicòtica. Deu ser per això que els presidents d'Espanya són tant gallofos i no aprenen a dir ni papa en cap idioma, i només parlen en castellà, per por de que la interferència de qualsevol deix d'una altra cultura els hi resti espanyolitat.
I els catalans què hem de fer ? Hem de renunciar a la nostra total catalanitat ?
N'hem de ser només una mica de catalanistes ?
Poder d'independentistes, gota ?
Què collons ! Ha arribat l'hora catalans ! A arribat l'hora d'actuar, de demostrar la nostra catalanitat sense embuts, amb valentia i desimboltura, com fan els pobles lliures.
És hora d'emprendre accions tant innocents com irritants pels qui ens volen veure anorreats.
Catalans !
Hem de posar sardanes al cotxe a tot volum ? Sí !
Hem de portar la barretina sempre que puguem ? Sí !
Hem de calçar espardenyes de betes a la primera ocasió ? Sí !
Hem de dir que qualsevol producte de qualsevol contrada de Catalunya és el millor del món ? Sí !
No hem de girar la 'llenga' peti qui peti ? Sí !
Hem de posar la bandera catalana a tot arreu i com més grossa millor ? Sí !
A la fi, hem de fer com fan els espanyols, francesos, italians, alemanys, suïssos, anglesos o americans, com fan tots els que pertanyen a països que no estan sotmesos.
Ja seria hora de deixar enrere l'estretor, la por, i el "seny" en aquests temes tant quotidians, i tractar-los amb tota normalitat i espontaneïtat, com referents catalans que són i com catalans que som nosaltres. Ha arribat l'hora de reprendre l'ànim, l'empenta, l'orgull i la festa d'aquestes paraules que es deien en temps normal :

"Sóc català i porto barretina,
i al que no estigui content,
li tallo la sardina !".

Salut !

Lluís Feliu, Notícies del C. de C. .
          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada