divendres, 3 d’agost del 2012

Indicadors.



A divendres 3 d'agost de 2012.

Indicadors.

Ara que els atzars del temps i de la vida ja no són anunciats per senyes, sinó per indicadors, puc confirmar que l'agost per fi a arribat, i amb ell l'esperat istiu social. En tinc les senyes i els indicadors així ho marquen.
L'altre dia em va venir a visitar en Juan, un amic reporter de Sevilla. Anàvem pel Passeig Marítim on es començava a veure trastejar turistes i banyistes. Una mica més endavant nostre, caminaven tres rosses en minifalda; altes, de cames infinites i de cos perfecte. En Juan em toca el colze i em pica l'ullet. Comença a caminar una mica més de pressa i jo el segueixo. Quan és a la seua alçada, en Juan, amb el salero que el caracteritza com a andalús que és, les hi deixa anar mentre les mira tot somrient :

-Óle, Óle y Óle, ya están aquí las suecas !!

Una de les fins aquell moment, noies guapes, se'ns encara i amb ganya de menyspreu i veu de carreter fumador de 'Bisonte', li contesta :

-Ya están aquí los tontos !!

No vam afluixar el pas fins que se'ns van garrativar els bessons.
Però no us quedeu només amb l'anècdota, és l'indicador el que val. Ha arribat l'agost, l'istiu, els turistes varis i de tutti colori, i els cotxes.
Ja podem veure al francès amb la baguette sota l'aixella fent-ne sopes de pa remullat. Ja han començat les discussions entre els que volen sortir per l'entrada i els que volen entrar per la sortida del Valvi. L'Avinguda Europa porta cua, quina metàfora !
Ja es veuen per tot arreu noies amb texans curts, retallats, i més retallats encara, ensenyant cuixot, i senyores amb una llarga experiència a la vida, negres com caues, ensenyant pelleringues.  Famílies amb un cotxet i famílies amb una bateria de cotxets, proclamant l'efectivitat del vidre, diuen; i homes amb el diari. Hi ha cua a la llibreria, i a la fleca, a la farmàcia, a l'estanc, a les botigues en general i a ca la Montserrat en particular. Hi ha cua a les agències immobiliàries, a les carnisseries i a les peixateries. Les terrasses dels bars són plenes i els restaurants s'afanyen a reservar taules.
El carrer bull de trànsit i el camió del butanu no passa. El cotxe de la policia municipal fa cua estoicament dins la rua infinita de "superterrenos" i algun cotxe jipilaiu. Els ajudants de policia estivals, amb el seu trajo set canes gros, s'han ben après allò de : "Aquí que no hi aparqui ni una bicicleta.".
Al bell mig de la badia hi ancla un iot de trenta metres que no hi quep al Club Nàutic. A la plaja, plena de cap a cap, tothom se'l mira fent visera amb la mà. Algunes dones criden : "Mireu nens, ha arribat el paapa!".
La Plaça Major es col·lapsa intermitentment de cotxes i de gent. La "Caixa" i a Can Felip competeixen en clientela.
Entre setmana fa bo, dissabte s'embolica i diumenge pluja o vent.
Hi ha hagut un incendi amb forta tramuntana; normal. Però s'ha avançat uns dies.
Els polítics, abans d'anar de vacances, mala carretada cap a Terrades, fan i diuen les últimes idioteses, i presenten com a ideies innovadores coses que el poble ja fa vint anys que clama i proclama.  
Els indicadors ho diuen, i jo, com diu el mono, no menteixo.

-Jan, posa'm una altra gerra grossa de cervesa plena de gel i xampany, que ha arribat l'agost !    

Lluís Feliu, Notícies del C. de C. .  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada