diumenge, 20 de març del 2011

Sexting, el llop rere la pantalla.

A dissabte 12 de març de 2011.

Sexting, el llop rere la pantalla.


L’altre dia van enganxar a tres nanos enfilats a les reixes de la finestra de les dutxes de les noies del Pavelló Municipal.
Encara que sigui una cosa incorrecte i reprovable, els nois sempre han volgut espiar a les noies despullades. Als lavabos, a les dutxes, rere cortines, rere persianes, que hi voleu fer, deu ser una cosa genètica.
Ara però, amb les noves tecnologies, espiar ha esdevingut menys arriscat i més ocult.
Durant aquests anys, la dona ha aconseguit avenços en la seua lluita per la igualtat, respecte i emancipació envers l’home. Es podria dubtar de que les adolescents hagin pogut seguir l’estela de les més grans. Els espots publicitaris de joves reclamant respecte cap a les noies, posen en evidència aquesta mancança. I podem parlar especialment de noies ja que el volum d’interès que mouen, és superior al dels nois.
Les noies i joves d’anys enrere, sota una cultura basada en el pudor, la moralitat estricta i el comportament decent, disposaven d’una autorepressió reflexa que les mantenia, normalment, fora d’instints exhibicionistes.
La nova moda del culte al cos i a la imatge, la magnificació de les actituds atrevides i irreverents per part del jovent, l’acceptació irreflexiva del dret total l’individu com ha signe de llibertat de la societat i l’accés a joves i menors a les noves tecnologies de comunicació des de llocs fora de la vista dels pares, ho donat peu a un nou síndrome que afecta a menors i adolescents, en especial, per les quantitats en circulació, a nenes i noies anomenat SEXTING.
El sexting és l’exhibició voluntària o provocada del cos nu o seminu, en postures sexy o sexuals, i compartir aquestes imatges o filmacions entre les amistats o en xats oberts.
A Espanya un 4% de menors entre 10 i 16 anys han reconegut que en un moment o altre haver fet sexting, ja sigui amb el mòbil o a través d’Internet. Un 8% de menors rep fotos d’altres en postures provocatives o inapropiades.
El 6,1 % d’adolescents entre 15 i 16 anys reconeix haver fet aquest tipus de fotografies o gravacions. I cada vegada són més, i més joves, els menors que hi participen.
Als EE.UU. la xifra de menors i adolescents arriba al 20% i a l’11% entre les noies.
El que pot semblar només un ‘joc’ atrevit i transgressor per aquesta mainada, ja sigui en solitari o en grup d’amics o amigues, comença a ser un bon nutrient d’imatges per a la pornografia infantil.
Aquestes imatges fetes en un principi pels propis menors, cauen en mans de pederastes que les compren i les intercanvien, i el que és pitjor, poden arribar a contactar amb aquests menors, fent-se passar persones amistoses, grooming, fins arribar a enganyar-los, extorquir-los i fer-los xantatge per tal de aconseguir cada vegada material nou i més compromès, o fins i tot aconseguir el contacte personal, posant-los en perill la integritat física, moral i mental.
Un pederasta pot tardar de 3 a 10 minuts aconseguir que un d’aquests confiats, inconscients i innocents ‘exhibicionistes’ accedeixin a ensenyar alguna part del cos o a despullar-se totalment davant la webcam.
Totes les imatges, encara que en un moment pugui semblar que van dirigides a un sol espectador, mig a les fosques, poden ser gravades.
Amés, existeixen senzills programes maliciosos que aconsegueixen manipular de forma remota la webcam i apagar la llum de testimoni de gravació, fent creure que la càmera està apagada.
Cal vigilar. Ja no són els nois que s’enfilen a les finestres, ara, rere la pantalla de l’ordinador s’amaguen llops que ensenyen que ensenyen la poteta blanca, disposats a queixalar.

Lluís F., Notícies del C. de C. . 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada